Emocije ga obuzele
5

Igrač Tottenhama krenuo u obračun s navijačem na tribini zbog sramotnog vrijeđanja

K. H.
Ekipa Tottenhama ispala je iz FA cupa porazom od Norwicha, a nakon susreta na tribinama je viđena jedna pomalo nevjerovatna scena jer se igrač Pijetlova Eric Dier želio obračunati s navijačima.

Naime, Dier se želio obračunati s navijačem koji je tokom utakmice vrijeđao njegovog brata, što je i trener Tottenhama Jose Mourinho potvrdio nakon utakmice.

"Jedan od navijača ga je žestoko uvrijedio, tako mi je rekao. On je napravio potez koji profesionalci ne smiju, ali mislim da bi svi uradili isto na njegovom mjestu. Ne znam da li će ga klub kazniti, ali ja se neću složiti s tim. Uz njega sam", istakao je Mourinho nakon meča.
Nema sumnje da će engleski FA pokrenuti istragu protiv Diera te da će pokušati utvrditi sve okolnosti u kojima se ovaj incident desio, a ukoliko se dokaže njegova krivnja, mogao bi biti suspendovan čak i do kraja sezone s obzirom na to da je izašao iz svih okvira profesionalca.

Nakon regularnih 90 minuta Tottenham i Norwich igrali su 1:1, a pobjednik je odlučen boljim izvođenjem penala i u četvrtfinale se plasirala ekipa za koju nastupa bh. veznjak Mario Vrančić.