Nesportski i loše
10

Igrač Seville sramotnim udaranjem povrijedio igrača Liverpoola i izazvao gnjev javnosti

K. H.
Nogometaš Seville Joris Gnagnon napravio je užasan prekršaj nad mladim igračem Liverpoola Yasserom Laroucijem u prijateljskom meču, što je izazvalo brojne negativne komentare nakon sinoćnjeg meča.

Tim iz Andaluzije je ostvario pobjedu rezultatom 2:1, ali je taj mač u potpunosti pao u drugi plan s obzirom na to kakvu je glupost napravio vezni igrač Seville.

Naime, on je u 75. minuti krvničkim startom udario mladog igrača Liverpoola, bez gotovo ikakvog razloga, zbog čega je dobio direktan crveni karton i odmah je napustio igru.

[TWITTER]1153100792221577216[/TWITTER]

Nakon meča se ovaj igrač izvinio putem društvenih mreža te je svoj potez nazvao neopravdanim.

"Želio bih se javno izviniti Liverpoolu, porodici igrača i navijačima. Potez poput mog ne treba da se vidi na nogometnom terenu bez obzira na to kakvo opravdanje imao. Sve moje molitve upućene su prema igraču i njegovoj podorici", napisao je ovaj igrač.

Igrač Liverpoola James Millner kritikovao je igrača Seville.

"Bilo je nekoliko sramotnih prekršaja, ali taj se izdvaja. Ne sjećam se da sam odigrao puno prijateljskih utakmica u kojima je isključen nogometaš zbog grubog prekršaja. Ako želiš nekoga faulirati u prijateljskoj utakmici, povuci ga za dres. Nemoj ga snažno udariti u koljeno, to je sramotno", poručio je James Milner.

Razočaran zbog načina na koji je njegov saigrač fauliran bio je i Virgil van Dijk.

"Nije bilo lijepo vidjeti takav potez, posebno što je nastradao mladi nogometaš. Niko nije očekivao povredu u ovakvoj utakmici", poručio je Van Dijk.