Mijenjao mišljenje
52

Igrač Rome je najveći gubitnik zimskog prijelaznog roka: Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani

K. H.
Nicolo Zaniolo (Foto: EPA-EFE)
Nicolo Zaniolo (Foto: EPA-EFE)
Italijanski nogometaš Nicolo Zaniolo definitivno je najveći gubitnik u januarskom prijelaznom roku, a nakon što je zatražio da ode iz Rome, te prvobitno odbio ponude koje je dobio, na kraju je ostao praznih ruku i s tribina će posmatrati mečeve ovog kluba.

Prvobitno je ovog ofanzivnog veznjaka u svoje redove pokušao dovesti Milan, što je i bila prihvatljiva opcija za Zaniola, ali ponuda koju su Rossoneri poslali na adresu Vučice nije bila prihvatljiva za čelnike Rome.

Ubrzo nakon toga, Romi se javio engleski Bournemouth i to s ponudom od 30 miliona eura, što je bila cijena koju su čelnici Vučice tražili za prodaju ovog igrača, no Zaniolo je odbio ponudu da napravi transfer u Englesku i "grčevito se bori" za opstanak.

Nakon toga, javio se i Leeds i to s ponudom koja nije bila primamljiva za čelnike Rome, odnosno nije bila dovoljno finansijski jaka, iako je sam Zaniolo bio vrlo sretan i priželjkivao je transfer u ovaj tim.

Kako je vidio da se bliži kraj januarskog prijelaznog roka, javio se Bournemouthu kako bi finalizirali transfer koji je ranije odbio, ali čelnici ovog kluba više nisu bili zainteresovani za njega i s tim u vezi, propale su mu sve opcije i na kraj je morao ostati u Romi.

Iz ove perspektive, gotovo nemoguće je da će Jose Mourinho promijeniti svoje mišljenje i vratiti ovog igrača u tim, a uz sve to, nedavno je imao i sukob s navijačima koji su bili vrlo nezadovoljni njegovim igrama i pristupom koji pokazuje.

Na kraju svega, očigledno da mu nije bila jasna stara-dobra poslovica: "Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani."