Zarađuje 230.000 sedmično
114

Igrač plaćen 65 miliona eura šokirao izgledom, s velikim stomakom ne liči na nogometaša

D. P.
Ndombele očigledno nije u formi (Foto: Screenshot)
Ndombele očigledno nije u formi (Foto: Screenshot)
Posljednjih dana u evropskom nogometu viralna je fotografija nekadašnje nogometne zvijezde Tanguya Ndombelea, čovjeka u kojeg je Tottenham i Jose Mourinho polagao velike nade.

Ndombele (27) svojevremeno je bio najveće pojačanje u historiji Tottenhama kada su ga 2019. godine platili više od 65 miliona eura. No, tu se nije nametnuo kod Josea Mourinha, pa je zaigrao za Lyon, Napoli i Galatasaray.

Još uvijek je član slavnog istanbulskog kluba, ali na posudbi iz Tottenhama. Međutim, vrlo talentovani nogometaš danas uopće ne liči na sportistu.

Naprotiv, u duelu Kupa Turske protiv Umraniyespora, koji je odigran prekjučer, Ndombele se pojavio na terenu i šokirao navijače pozamašnim viškom kilograma.

Ndombeleu je uvijek nedostajalo radne etike kako bi ispunio puni potencijal, kojeg je imao mnogo na nogometnim terenima, a upravo to je razlog i što se nakon novogodišnjih praznika pojavio znatno teži pa danas više podsjeća na rekreativca ili nekog bivšeg nogometaša koji se pojavio na humanitarnoj utakmici desetak godina nakon okončanja karijere.

Francuski veznjak nije prošao neopaženo pa se tako pojavio u brojnim engleskim i turskim medijima, ali i na društvenim mrežama gdje su njegove kretnje i fotografije s terena postale viralne. Posebno je interesantno što je Ndombele još uvijek pod ugovorom s Tottenhamom prema kojem zarađuje nevjerovatnih 200.000 funti sedmično (230.000) eura.