Željeli ga Juve i Milan
46

Igrač koji je odbio BiH zbog Švicarske stiže u Dinamo, Mamić ga preporučio klubu

D. P.
Omeragić u duelu protiv Nizozemske (Foto: EPA-EFE)
Omeragić u duelu protiv Nizozemske (Foto: EPA-EFE)
Talentovani reprezentativac Švicarske Bećir Omeragić pojačat će zagrebački Dinamo, no još uvijek nije poznato da li će se to dogoditi u zimskom ili u narednom ljetnom prijelaznom roku.

Omeragić (20) imao je pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu, no odlučio je nastupiti za zemlju u kojoj je odrastao. Ovaj švicarski reprezentativac već dugo nastupa za Zurich, predviđala mu se velika karijera, no nije uspio ostvariti neki veći transfer.

Prema informacijama koje prenose hrvatski mediji, Dinamo će kupiti Omeragića od Zuricha, a sve to dolazi dan nakon što je Zdravko Mamić na konferenciji za medije u Mostaru govorio kako je dogovarao transfer Omeragića još ranije.

Kako prenosi Jutarnji, Dinamo će kupiti Omeragića za duplo manju cijenu od one koju je spominjao Mamić na konferenciji za medije jučer. Mamić je otkrio cifru od dva miliona eura u što bi bile uključene transfer, plata i provizije...

"Ovaj je trebao doći kao slobodan igrač. A ako se plati Zurichu odšteta, da dođe ranije i da se adaptira, platili bi agenti, otac i sin iz tih dva milijuna eura koje su tražili za potpis", rekao je Mamić jučer u Mostaru.

Da će Omeragić u nastavku karijere braniti boje zagrebačkog kluba, potvrdio je i trener Ante Čačić u današnjem obraćanju medijima.

"Vidjet ćemo hoće li Omeragić doći sad ili na ljeto. Razgovara se o tome", izjavio je Čačić.

Inače, Omeragić je već upisao četiri nastupa za reprezentaciju Švicarske. U Zurichu je započeo igračku karijeru i trenutna vrijednost prema podacima Transfermarkta mu je šest miliona eura.

Zanimljivo, dugo se spominjao njegov odlazak iz Zuricha, a najbliži njegovom dovođenju bili su Milan i Juventus, no njegov napredak nije išao planiranim tokom i ostao je u Švicarskoj. Sada bi mogao zaigrati u Hrvatskoj.