Nogomet
0

Igor Štimac i službeno kandidat za predsjednika HNS-a

FENA
Igor Štimac
Igor Štimac
Igor Štimac je i službeno kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i na izbornoj skupštini koja će se prema najavama održati u prosincu ove godine suprotstavit će se sadašnjem predsjedniku Vlatku Markoviću koji obnaša tu dužnost od 1998. godine.

Odluku o Štimčevoj kandidaturi donijela je sinoć skupština Nogometnog saveza županije splitsko-dalmatinske, na kojoj je svih 53 prisutnih izaslanika glasovalo za tu kandidaturu.

Zahvaljujući na povjerenju Štimac je kratko rekao da je uvjeren u svoju pobjedu, te da će biti drugačiji od sadašnjeg predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

"Onima koji sumnjaju u moju pobjedu poručujem – nećemo ih samo pobijediti nego ćemo ih pomesti", rekao je Štimac.

A u prvoj izjavi novinarima nakon službene kandidature Štimac je pozvao cjelokupnu hrvatsku javnost da mu se priključi u micanju sa scene sadašnjeg "privatnog" HNS-a i stvaranju HNS-a koji će biti "jednak za sve".

"Spremni smo primiti i niske udarce koje očekujemo jer znamo da suprotna strana ne zna ništa drugo raditi nego se baviti niskim udarcima", kazao je Štimac, naglasivši kako je ogorčen Markovićevim 12-godišnjom vladavinom HNS-om.

"Ljut sam i na sebe zbog svojih postupaka i ispričavam se svima koje sam uvrijedio ili se predstavio onakvim kakav nisam", kazao je Štimac.

A u iscrpnom obraćanju uoči glasovanja za njegovu kandidaturu Štimac je istaknuo kako je HNS za vrijeme tri Markovićeva mandata potrošio oko milijardu kuna koje je zaradila naša nogometna reprezentacija, te da ne vidi što je ostalo iza tih novaca.

"Sadašnje vodstvo HNS-a dovelo je taj savez u situaciju da ga se moramo sramiti, jer se u njemu služilo pojedincima. Sramota je da su pojedinci doprinijeli sumnjama kako smo svi lopovi i hohštapleri, iako su najveći broj ljudi u našem nogometu entuzijasti, ali oni su marginalizirani", kazao je Štimac.