Nogomet
0

Vlatko Marković na čelu HNS-a i naredne četiri godine

FENA
Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno su podržali kandidaturu dosadašnjeg predsjednika Vlatka Markovića da i naredne četiri godine obnaša dužnost čelnog čovjeka HNS-a, a preporučit će i svim županijskim savezima da podrže njegovu kandidaturu.

"Izborna skupština HNS-a mora biti održana u decembru ove godine, a do kraja oktobra županijski savezi moraju nam poslati imena svojih predstavnika za novi saziv Skupštine", rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice IO HNS-a glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je naglasio da 19. oktobra u Zagreb stiže i predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini koji će također dati podršku Markovićevoj kandidaturi.

Utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Španije, za odlazak na završnicu Europskog prvenstva u Danskoj 2011. za igrače do 21 godine, igrat će se 9. oktobra u 21,30 u Burgosu, a uzvrat 12. oktobra u 16 sati u Varaždinu.

"Uvjeren sam da će te utakmice voditi selektor Dražen Ladić koji je jučer morao biti hospitaliziran i nekoliko narednih dana će trebati provesti na odjelu za intenzivnu njegu u bolnici Rebro", kazao je član IO HNS-a Dragutin Katalenić, napominjući da su članovi IO složili da se u budućnosti sve službene utakmice seniorske reprezentacije igraju na jednom mjestu i to na stadionu u Maksimiru.

"Izuzetak može biti utakmica s Maltom, a konačnu odluku o tome donijet će selektor Bilić jer ja ne znam koliko su odmakli pregovori da se ta utakmica odigra u Splitu", rekao je Katalenić i potvrdio da se na sastanku IO nije razgovaralo o istupu Zdravka Mamića koji je Bilića i njegove saradnike, zbog nepozivanja, Samira u reprezentaciju, nazvao rasistima.

"Ja takvu izjavu nisam čuo, a treba vidjeti kada je to izjavio i u kakvom je stanju bio kada je to rekao, ali pouzdano znam da Zdravko izuzetno cijeni Bilića", kazao je Katalenić i savjetovao novinarima da provjere vjerodostojnost te izjave kod Zdravka Mamića.

Zorislav Srebrić je najavio mogućnost da se u utorak, 12. oktobra u prijateljskoj utakmici protiv Norveške na stadionu u Maksimiru od reprezentativnog dresa službeno oproste Niko i Robert Kovač, a popis igrača na koje računa za treću kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2012., koje će naši nogometaši igrati u Izraelu 9. oktobra , selektor Slaven Bilić objavit će sutra u 11 sati na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Sheraton.