Nogomet
11

Igor Janković: Baždarevića sam kao dijete gledao na TV-u, bit će čast asistirati mu

Anadolija
Foto: Gin.ba
Foto: Gin.ba
Igor Janković (33), šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Kozara iz Bosanske Gradiške, danas je izabran za trenera u stručni štab fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, što je, kako kaže, veliko priznanje za njegov dosadašnji rad.  

"Puno mi znači izbor u stručni štab reprezentacije BiH. Hvala članovima Izvršnog odbora NS BiH koji su prepoznali moj rad i trud u proteklih sedam, osam godina. Sve mi se vratilo i dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje i na najbolji način asistiram selektoru Mehmedu Baždareviću, kako bismo izborili plasman na EURO 2016“, rekao je Janković za Anadolu Agency (AA).

Mladi trener posjeduje UEFA profi licencu, a jedno vrijeme stažirao je u italijanskom Laziju. Sa Kozarom bio je pionirski i kadetski prvak BiH, a od prije dvije godine je šef stručnog štaba seniorske ekipe iz Bosanske Gradiške. Vjerovatno, Janković je od danas jedini ili jedan od rijetkih trenera u nekom od seniorskih nacionalnih timova sa titulom "drugoligaškog trenera", u bh. slučaju trenera iz Prve lige Republike Srpske.  

"Sve mi to daje još jednu odgovornost da dam maksimum. Dokaz sam da čovjek iz malog kluba i grada, ako vjeruje u sebe i radi predano, može stići do vrhunskog nivoa“, istakao je Janković.

Posebna čast mu je, tvrdi, što će raditi sa selektorom Mehmedom Baždarevićem, kojem se divio kao dijete.

"O selektoru Baždareviću mislim sve najljepše. Kao dijete gledao sam ga putem TV-a dok je igrao i za bivšu SFR Jugoslaviju. Bit će velika čast asistirati dobrom treneru kakav je Baždarević sa kojim se nadam da će naša reprezentacija napraviti iskorak i plasirati se na šampionat Evrope u Francusku 2016. godine“, zaključio je Janković u razgovoru za Anadolu Agency, izrazivši nadanje da bi sa Kozarom, koja ima najmlađu ekipu u Prvoj ligi RS, u tekućoj sezoni mogao izboriti plasman u Premijer ligu BiH.