Bastian Schweinsteiger
0

"Ignorišimo naše navijače i dovedimo Neuera"

Totalsport
Manuel Neuer
Manuel Neuer
Iako je velika skupina navijača njemačkog nogometnog giganta Bayerna jasno dala do znanja kako se protive dovođenju Schalkeovog golmana Manuela Neuera, vezni igrač bavarske ekipe Bastian Schweinsteiger inzistira na njegovom dolasku, ako uprava to može odraditi.

Neuer je nedavno obznanio kako ne namjerava ostati u Schalkeu, s kojim ga ugovor veže do juna 2012. godine. No, isto tako je 25-godišnji prvi golman njemačke reprezentacije dao do znanja kako želi i dalje ostati u Njemačkoj, dajući tako ''odbijenicu'' menadžeru Manchester Uniteda Alexu Fergusonu, koji nije skrivao kako bi ga volio angažovati.

Prema tome, Neuer, po svemu sudeći, želi u Bayern, koji se najčešće i spominjao kao njegova sljedeća destinacija.

Upravo protiv dva spomenuta kluba, Neuer je odlično branio u zadnje dvije utakmice ovoga tjedna. Prvo u porazu od Manchester Uniteda 2-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka u Gelsenkirchenu, a onda i u subotnjem porazu u Bundesligi na Allianz Areni od Bayerna 4-1. Iako, s obzirom na rezultate, zvuči čudno da je Neuer bio jako dobar, pa i više od toga. No, mogao je Schalke obje utakmice izgubiti i puno uvjerljivje da nije bilo njegovih odličnih intervencija.

"Ukoliko postoji mogućnost za dovođenje Manuela Neuera, koji nije samo trenutno najbolji golman na svijetu, već je i Nijemac, onda tu šansu svakako treba iskoristiti. Svaku mogućnost za jačanje ekipe treba iskoristiti. Nadam se da će ga klub kupiti", rekao je Bastian Schweinsteiger za dnevnik Die Welt.

Navijači Bayerna su na transparentima u subotnjoj utakmici pokazali što oni misle u cijeloj priči. Na istima je pisalo: ''Ne Neueru''. I nije ih bilo baš malo, mislimo na trasparente.

"Vjerujem da će uvijek biti navijača sa staromodnim mentalitetom. No, ja Neuera znam iz reprezentacije i mogu reći da on nije samo fantastičan golman, već ga jako cijenim i zbog njegovog karaktera. Miran je i povučen, ali vrlo usredotočen na igralištu. Po karakteru bi se lako uklopio, svaka ekipa bi željela takvog imati u timu. Čita igru kao malo ko drugi. Odličan je golman i s njim u ekipi stvari izgledaju lakše i jednostavnije", zaključio je Schweinsteiger.