Košta 25 miliona eura
40

Icardi uspjeh u Turskoj obilježio kupovinom "zvijeri" koju smatraju najskupljim autom na svijetu

D. P.
Icardi u svojoj novoj limuzini (Foto: Instagram)
Icardi u svojoj novoj limuzini (Foto: Instagram)
Argentinski nogometaš Mauro Icardi odlučio je obilježiti osvajanje titule prvaka Turske kupovinom najskupljeg automobila na svijetu.

Icardi (30) ovu sezonu proveo je na posudbi u Galatasarayu iz PSG-a i to je odradio na najbolji mogući način. Postigao je 21 gol i najzaslužniji je što se titula prvaka Turske nakon četiri godine vratila u ruke slavnog Galatasaraya.

Neposredno nakon što je osvojio titulu, Icardi se odlučio počastiti kupovinom automobila. Zbog "zvijeri" koju je kupio, došao je u centar pažnje svih svjetskih medija jer je u pitanju automobil koji se smatra najskupljim na svijetu.

Prema pisanju španskog AS-a, Icardi je kupio nevjerovatno rijedak primjerak automobila Rolls Royce Boat Tail.

U svijetu postoje samo tri ovakva superautomobila i svaki je lično prilagođen. Cijena mu je oko 25 miliona eura.

Cijena ovog automobila je visoka zbog 1.813 ekskluzivnih dijelova od kojih je napravljen uključujući 6,5-litreni V-12 atmosferski motor.

Automobil, čiji interijer podsjeća na jahtu, ima u sebi potpuno prenosivu kuhinju tako da može jesti u pokretu kad god poželi. Ranije se pričalo da su Jay-Z i Beyonce vlasnici Rolls Royce Boat Taila.

Kada je u pitanju nogometna karijera, Icardi se po ugovoru vraća u PSG početkom jula. No, teško je očekivati da će ostati u pariskom klubu i naredne sezone.