Sasvim otvoreno
55

Ibričić: I dalje igram nogomet zahvaljujući jednom čovjeku

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Senijad Ibričić je za dvadesetak dana napuniti 34 godine, a i dalje igra na vrhunskom nivou u dresu Domžala.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Sloveniji igra svoju četvrtu sezonu, od čega treću u dresu Domžala.

Nakon što je trener Simon Rožman jučer odlučio podnijeti ostavku nakon lošeg početka sezone, Ibričić je na Instagramu otvorio dušu i istakao kako je 36-godišnji trener najzaslužniji što on još uvijek igra nogomet.

"Igrao sam u mnogo klubova, volio ih, voljeli oni mene... Iskreno, najljepše mi je bilo u Hajduku, gdje sam se osjećao najbolje i igrao najbolje. Godinama mi govore da sam na zalasku karijere, ali ja i dalje trajem i uživam u najljepšim godinama u svom životu, a sve zahvaljujući jednom čovjeku - Simonu Rožmanu.

Produžili ste mi karijeru i naučili da ponovo uživam u fudbalu. Za mene ste, a imao sam niz trenera u svojoj karijeri, broj jedan i najbolji čovjek, od kojeg sam mnogo toga naučio.

Nadam se i vjerujem zaista u to, da će mnogi drugi, koji odlučuju o trenerima, znati to prepoznati i da ćete imati priliku svoje veliko znanje i ljudskost pokazati u najboljim evropskim ligama jer kao stručnjak i čovjek apsolutno to zaslužujete.

Učinili ste me boljim čovjekom, još boljim igračem, a u meni ste stekli i vjernog prijatelja do kraja života. Sretno treneru!", poručio je Ibričić.

Ibričić je u karijeri nosio i dresove Podgrmeča, Zagreba, Hajduka, Lokomotiv Moskve, Gaziantepspora, Kasimpaše, Erciyesspora, Vardara, Karšiyake, Sepahana i Kopera.

Za reprezentaciju BiH je debitovao 2005., a u devet godina je nastupio 44 puta uz četiri postignuta pogotka. Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine odlučio je, po mišljenju mnogih prerano, završiti reprezentativnu karijeru.