Nogomet
0

Ibrahimović u City, Robinho u Milan?

Totalsport
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Adriano Galliani, dopredsjednik Milana, se nalazi u Barceloni i pregovara s tamošnjom upravom o mogućem dolasku Zlatana Ibrahimovića u njegov klub.

Švedski nogometaš je definitivno u izlogu i Barcelona je spremna prodati ga. Sve je dobilo smislenije konture nakon što je sam igrač rekao da je dva puta u zadnjih šest mjeseci razgovarao s trenerom Josepom Guardiolom.

"Ja ne bih odlazio, ali mi je sasvim jasno da me klub želi prodati", rekao je kršni Ibrahimović.

Na startu se spominjala moguća posudba igrača u Milan, no takve kuloarske priče je otklonio igračev agent Mino Raiola:

"Ma kakva posudba. Ibrahimović nije igrač za posudbu. Ako ode, otići će iz Barcelone zauvijek".

Katalonska ekipa navodno traži 50 miliona eura odštete za Ibrahimovića, nakon čega je Galliani samo slegnuo ramenima i ustanovio "nemamo mi tih novaca".

No, talijanski mediji napominju da je lako moguće uključenje još jednog kluba u ove pregovore. Dakako, tamo gdje se vrti veliki novac, tamo je Manchester City.

Oni definitivno imaju 50 miliona za Ibrahimovića, a uz to nije da su prenapučeni u napadu. Ibrahimović bi im svakako dobrodošao.

Milan je i dalje u cijelom tom klupku, jer su navodno okrenuli koncentraciju prema jednom igraču Manchester Cityja, a u pitanju je Brazilac Robinho, koji tamo više neće igrati "ni pod razno".

"Igrat ću ili u Španiji ili u Italiji", rekao je prije dva dana Robinho, a talijanski mediji prevode njegove riječi s "igrat ću ili u Barceloni ili u Milanu".

Izgleda da je Milan ta ekipa koja traži Robinha i sada treba pričekati na koji će se način odvrtiti novi nogometni klupko na tržištu.