|

Ibrahimović: U Ajaxu bih kao sportski direktor radio bolje od bilo koga u tom klubu

Ibrahimović: U Ajaxu bih kao sportski direktor radio bolje od bilo koga u tom klubu
21
K. H.
15.7.2019. u 19:51
38
komentara
21

dijeljenja
Ibrahimović: U Ajaxu bih kao sportski direktor radio bolje od bilo koga u tom klubu Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Iako još uvijek nije završio nogometnu karijeru, Zlatan Ibrahimović već je počeo s hvalospjevima o načinu na koji bi vršio funkciju sportskog direktora te je rekao da bi na toj poziciji u bivšem klubu Ajaxu radio bolje od bilo koga drugog.
Ibrahimović je rekao da se nema namjeru vraćati u bilo koji bivši klub kao nogometaš, ali je nakon toga nastavio da to ne važi u nekoj drugoj funkciji i da bi se mogao okušati kao sportski direktor.

S tim u vezi, rekao je da bi se volio vratiti u Ajax, najjaču ili jednu od najjačih evropskih mašina za proizvodnju igrača, gdje bi, kako je rekao, radio bolji posao od bilo koga u klubu.

"Ne vraćam i neću se vratiti u bilo koji klub u kojem sam igrao, ali nakon što završim nogometu karijeru, moguće je da ću se okušati u poslu sportskog direktora. U tom slučaju, volio bih se vratiti u Ajax, to je moj klub i ponosan sam što sam igrao za njega, a smatram da bi u Ajaxu na funkciji sportskog direktora radio bolji posao od bilo koga u klubu", rekao je Ibrahimović u svom stilu.

Ibrahimović je ranije govorio kako bi se volio vratiti u Milan, gdje bi također volio raditi u funkciji sportskog direktora, a da li će uopšte ostati u nogometu i na kraju, da li će dobiti priliku da radi kao sportski direktor, ostaje da se vidi.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...