Smatra da mu je pomogao
19

Ibrahimović prozvao Milanovog "izdajnika": Iskoristio je Eriksenovu tragediju

H. H.
Ibrahimović smatra da je Turčin napredovao dok su igrali skupa (Foto: EPA-EFE)
Ibrahimović smatra da je Turčin napredovao dok su igrali skupa (Foto: EPA-EFE)
Napadač Milana Zlatan Ibrahimović žestoko je prozvao dojučerašnjeg saigrača Hakana Calhanoglua koji je ljetos prešao u redove ljutog gradskog rivala ekipe Intera.
U svojoj knjizi "Adrenalina", Zlatan je dao svoje viđenje nakon što je Turčin crveno-crni dres zamijenio onim plavo-crnim najvećeg gradskog rivala, i to nakon što je prešao potpuno besplatno.

"Moramo da mu zahvalimo za sve što je uradio za klub i poželimo mu sve najbolje u budućnosti. Možda će to zvučati loše, ali Hakan je iskoristio tragičnu situaciju. Christian Eriksen je imao problema, pa je Interu bio potreban igrač na toj poziciji i vrata su se otvorila za Calhanoglua. Prije toga nije bila ni ponuda Intera niti bilo kog drugog kluba", kazao je Ibra i dodao:

"On je dobar dečko, porastao je zahvaljujući meni. Stekao je hrabrost i povjerenje. Tokom EP slao sam njemu i Rebiću poruke 'Teško bez Ibre, a?' Odgovorili su sa 'smajlijem.' Prije nego što sam ja došao, Hakan nije imao neke brojke. Uvijek sam se šalio s njim: 'Moja greška je ako sada budeš morao da ispuniš određene zahtjeve, jer sam te naterao da odrasteš'", reko je Ibrahimović.

Inače, Calhanoglu je u nedavnom derbiju protiv Milana postigao gol i proslavio ga je, a navijači Milana su mu se revanširali tako što su mu posvetili uvredljivu parolu.