Nogometaš u depresiji
78

Ibrahimović: Ovo je tragedija. Nismo imali sreće!

Totalsport
Ibrahimović na utakmici s Engleskom (Foto: AFP)
Ibrahimović na utakmici s Engleskom (Foto: AFP)
Kapiten nogometne reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović pao je u depresiju nakon poraza u 2. kolu grupe D na Euru od Engleske 3-2. Tim rezultatom Šveđani su izgubili šanse za četvrtfinale.

Susret zadnjeg kola protiv Francuske ostao je bez ikakvog značaja za Šveđane koji su u obje dosadašnje utakmice na Euru imali vodstvo u drugom poluvremenu, a na koncu su ostali i bez jednog boda.

"Bila je to fantastična utakmica. Vratili smo se iz minusa i poveli 2-1, ali nismo znali sačuvati prednost. Držali smo se naše igre, ali nije bilo sreće kod pogodaka koje smo primili. Na isti način kao i prije, primili smo dva gola i zato je velika šteta što smo poraženi. Nismo to zaslužili. Nemam više ništa pozitivno za reći. Ovo je tragedija", izjavio je Ibrahimović nakon dvoboja za TV4.

"Možemo biti ponosni jer smo bili bolji od jedne velike ekipe, a razlika je što su oni zabili tri, a mi dva gola", dodao je "filozofski" Šveđanin.

S njim se složio još jedan vrlo iskusni član nacionalne ekipe, Olof Mellberg. Ovaj 34-godišnji igrač protiv Engleza je bio zaslužan za oba pogodka svog tima, te je odigrao ponajbolju partiju u karijeri u dresu švedske reprezentacije, no niti to nije bilo dovoljno. Zanimljivo, unatoč impresivnom učinku Thea Walcotta koji je ušavši s klupe Engleza pogotkom i asistencijom donio veliku pobjedu svojoj ekipi, Mellberg je ponio nagradu igrača utakmice.

"Ova nagrada mi ne znači baš ništa. Stvarno je čudan osjećaj biti nagrađen u susretu koji je tvoja ekipa izgubila. Hvala onima koji su tako odlučili, ali jako mi je teško prihvatiti nagradu kada znam da je Švedska eliminirana s Eura", poručio je Mellberg.