Nakon utakmice s Dinamom
1

Ibrahimović: Ova pobjeda je dobar signal za budućnost

Totalsport
Detalj s utakmice PSG-Dinamo Kijev (Foto: Arhiv/AFP)
Detalj s utakmice PSG-Dinamo Kijev (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon startne pobjede u A grupi Lige prvaka u Parizu protiv kijevskog Dinama 4-1, PSG-ov udarni napadač Zlatan Ibrahimović s puno optimizma gleda na nastavak takmičenja.

"Ovo je tek prva utakmica. Pobijedili smo, ali moramo nastaviti naporno raditi. Ova utakmica je svakako dobar signal za budućnost. Pobijedili smo jer smo dobro igrali. Krasan start, ova pobjeda nam daje puno samopouzdanje uoči ogleda s Portom. To će biti vrlo težak ispit za nas", rekao je Ibrahimović, koji je zabio prvi gol na utakmici, iz penala u 19. minuti. Postao je tako Šveđanin prvi čovjek u historiji koji je u Ligi prvaka nastupio sa šest različitih klubova (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona i Milan), a nakon rutinski izvedenog penala je postao i prvi igrač koji je postizao pogodak u šest različitih dresova.

Ibrahimovićev saigrač Jallet također je apostrofirao da će utakmica s Portom biti teža zadaća za Parižane od meča s klubom iz Kijeva.

"Bili smo bolji od Kijevljana i u odbrani i u napadu. Naplatili smo naporni rad vrlo lijepom pobjedom. Uspjeli smo u ovoj utakmici dostići nivo potreban za igranje u Ligi prvaka. Protiv Porta nas očekuje vrlo teška utakmica u sljedećoj rundi", rekao je desni bek PSG-a.

Trener PSG-a Carlo Ancelotti je rekao: "Vrlo sam sretan. Nikad nije lako igrati prvu utakmicu, ali jako smo se dobro pripremili i insistirali smo na našoj taktici. U smislu tempa i kvalitete igre, naročito dobro smo odigrali u prvom poluvremenu. Naši napadači su visoko pritiskali njihove odbrambene igrače. Dinamo Kijev nije među najboljim timovima u Ligi prvaka. No, nismo mi pobijedili zato što su oni bili loši, već zato što smo stvarno pružili jako dobru predstavu.

Trener gostiju Juri Semin najavio je kako njegova ekipa uprkos startnom porazu neće odustati od ambicije prolaska u nokaut-fazu.

"Vjerujem da smo u prvih 20 minuta odigrali sasvim dobro. Izgubili smo jer smo bili jako loši u sljedećih 10 minuta. Najgore od svega je što smo u nedavnom porazu od Šahtara također primili dva gola nakon prekida. Ne želim nikoga od igrača posebno kriviti, izgubili smo kao tim. Nismo dobro krenuli u Ligu prvaka, ali nećemo zbog toga odustati. Nastojat ćemo se i dalje plasirati u drugi krug, moramo se dobro pripremiti za sljedeće utakmice i nadati se da nećemo ponoviti greške iz Pariza", rekao je Semin.