Ponovio izjavu
76

Ibrahimović opet pričao o transferu Ronalda u Juventus: Ovo nije izazov

Klix.ba
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović nije promijenio mišljenje kada je u pitanju transfer Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus te je još jednom rekao kako to nije nikakav izazov.

Ronaldo je nakon transfera u Juventus rekao da je u Italiji pronašao novi izazov te je savjetovao Lionela Messija da i on u toku svoje karijere promijeni klub i pronađe neki novi izazov u drugoj zemlji.

"Cristiano priča o novim izazovima, a onda dođe u formiran klub koji uvijek osvaja Seriju A. Da je zaista tražio pravi izazov, onda bi došao u Juventus prije nekoliko godina kada su igrali u Seriji B i pomogao bi im da se vrate među elitu. Sra*e, odlazak u Juventus nije nikakav izazov", rekao je tada Ibrahimović.

Ni mjesec dana nakon te izjave Ibrahimović nije promijenio mišljenje, već je odlučio dodatno objasniti ono što je rekao.

"Nisam rekao da njegov transfer nije sjajan, već sam kazao da nije izazov priključiti se Juventusu. Nije izazovno otići u jednu od najboljih svjetskih ekipa. Možda je razlika u definiciji izazova. Za mene on predstavlja priključivanje nekoj ekipi i odlazak s njom daleko. To je izazov", kazao je Šveđanin.

Podsjećamo, Ronaldo je u transferu vrijednom 100 miliona eura tokom ljetnog prijelaznog roka napustio trostrukog uzastopnog evropskog prvaka Real Madrid i pojačao je Juventus.