Nogomet
0

Ibrahimović opet napao "filozofa Guardiolu"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović neslavno je završio s kratkom erom boravka u Barceloni. Igrao je tamo tek jednu sezonu i vratio se u poznato okruženje, u talijansku Seriju A (Milan).

Uprkos brzom odlasku, Ibrahimović nije bio loš u Barceloni, postigao je 16 pogodaka u Primeri, četiri u Ligi prvaka i jedan u Kupu kralja (ukupno 21). Sve je to uradio u 44 odigrane utakmice, a izračunati prosjek je bio takav da je po utakmici postizao 0,48 gola. No, odnos s trenerom Josepom Guardiolom nikako nije bio pozitivan, na što su obojica već ranije ukazala u svojim izjavama.

Ibrahimović je, pak, opet imao potrebe progovoriti:

"Apsolutno ni s kim u Barceloni nisam imao problema, samo s tim filozofom Guardiolom", rekao je Ibrahimović i objasnio još jednom: "On nije nikakav motivator. Dok sam igrao za Mourinha, bio sam spreman poginuti ili ubiti na terenu. Na to me Jose natjerao i bila mi je čast biti takav. Kod Guardiole se igrao dobar nogomet, ali nije ništa mijenjao, iako je u tim doveo igrača kojeg je klub platio 70 miliona eura. Pa nećete valjda toliko platiti igraču i slati ga na teren da gleda ptice po drveću."

Dotaknuo se Šveđanin i svog nekadašnjeg kluba Intera.

"Ne mogu reći nijednu ružnu riječ na račun Intera jer sam tamo proveo sjajne trenutke, ali moram biti iskren i reći da je Milan važniji klub. Brzo sam to osjetio ove sezone."