Uživa u SAD-u
2

Ibrahimović o povratku u Englesku: Ako trebam Manchester Unitedu, tu sam

D. B.
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović vjeruje da još uvijek može igrati u engleskom Premiershipu te je kroz šalu rekao da bi se vratio u Manchester United ako zatreba ovom klubu.

Prošlo je 17 mjeseci otkako je 37-godišnji Ibrahimović napustio Old Trafford i prešao u LA Galaxy, a njegovi pogoci u nedjeljnom remiju 3:3 protiv rivala Los Angelesa su ga doveli do brojke od 46 golova u 49 nastupa.

Ibrahimović se morao oporavljati od povrede ligamenata koja ga je zaustavila dok je bio u sjajnoj formi u prvoj sezoni u Manchester Unitedu kada je s 28 pogodaka pomogao ekipi da osvoji EFL Cup i Evropsku ligu.

U drugoj sezoni je upisao svega sedam nastupa, a potom je otišao u SAD i potpisao za LA Galaxy gdje nastavlja sa sjajnim partijama.

"Mogao bih lagano igrati u Premiershipu, tako da, ukoliko trebam Mancester Unitedu, tu sam. No, Galaxy me ima, žao mi je. Obavio sam svoj posao u Everopi i uživao sam u tome. Osvojio sam 33 trofeja i nadam se da ću neke osvojiti ovdje. Vidjet ćemo gdje će se avantura završiti", izjavio je Ibrahimović.

S druge strane, Manchester United je u prošlom kolu poražen od Crystal Palacea na domaćem terenu.

"Gledao sam utakmicu, mislim da nisu imali sreće. Da su dali gol iz penala, utakmica bi bila drugačija. Tokom mečeva u Engleskoj se sve može dogoditi, posebno u posljednjim minutama, ništa nije gotovo sve dok utakmica ne bude završena", rekao je švedski napadač.

Potom se osvrnuo na Paula Pogbu koji je još uvijek u Manchester Unitedu iako se bliži kraj prijelaznog roka.

"Razgovaram s njim i dajem mu mnogo savjeta, ali to nije nešto što ću podijeliti s vama", kazao je Ibrahimović novinarima.