Josep Guardiola
0

"Ibrahimović nije na prodaju"

Totalsport
Josep Guardiola
Josep Guardiola
S mnogo je klubova u ljetnim mjesecima povezivan Barcelonin švedski napadač Zlatan Ibrahimović. Ipak, svima njima će, ako je vjerovati treneru katalonskog kluba Josepu Guardioli, ostati tek nedosanjani san.

Među onima koji su pokazali interes spram Ibrahimovića bili su Manchester City i Milan, spremni na reakciju nakon što je Barcelonin napad dodatno zaoštrio dolazak Davida Ville. Uskoro su se "rossoneri" povukli iz te utrke uz riječi da je cijeli posao "preskup", no sasvim je jasno da Cityju novac ne predstavlja problem.

Ipak, Guardiola je i njima poslao obeshrabrujuću poruku:

"Glasine o njegovom odlasku su netočne. On je važan igrač na kojeg se oslanjamo i uvjereni smo da će u svojoj drugoj sezoni biti bolji nego u premijernoj".

Šesnaest golova i devet asistencija u prošlosezonskih 27 prvenstvenih utakmica postigao je švedski napadač. Premda to uopće ne zvuči loše, mediji su okrenuli palac prema dolje za njegove izvedbe. Očekivalo se, naime, kudikamo više od najboljeg strijelca talijanskog prvenstva u sezoni ranije (25 golova, osam asistencija u 35 utakmica).