Krkić mu oteo mjesto u timu
0

Ibrahimović želi da napusti Barcelonu

FENA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović mogao bi da napusti španskog nogometnog prvaka Barcelonu, naveo je "Mundo Deportivo".

Katalonski sportski dnevnik izvijestio je da je Ibrahimović nezadovoljan što je kraj sezone dočekao na klupi za rezervne igrače, nakon što je ulogu centralnog napadača preuzeo tinejdžer Bojan Krkić. Otežavajuća okolnost za Ibrahimovića je i dolazak španskog reprezentativnog napadača Davida Ville iz Valencije.

U anketi "Mundo Deportiva" 61 posto čitalaca lista izjasnilo se da bi švedski reprezentativac trebao da napusti "Camp Nou".

No, u drugoj anketi 58 posto čitalaca smatra da bi Ibrahimović i Villa mogli igrati u tandemu.

Dvadesetosmogodišnji Ibrahimović došao je u Barcelonu u julu prošle godine iz Intera za 45 miliona eura, uz odlazak Samuela Eto'oa u suprotnom smjeru. Ovim transferom Ibrahimović je postao najskuplji igrač u historiji Barcelone.

Imao je dobar početak na "Nou Campu", postigao je 21 pogodak u svim takmičenjima, ali je u finišu sezone izgubio mjesto u prvom timu zbog pada forme.

Madridski sportski dnevnik "AS" naveo je da trener Barcelone Pep Guardiola razmatra mogućnost prodaje Ibrahimovića i ukrajinskog braniča Dmitra Čigrinskog, koji je također prošle godine došao u katalonski klub.

Čigrinski je u Šahtaru plaćen 25 miliona eura, ali je odigrao samo 14 utakmica. Na kraju sezone nije imao mjesto ni na klupi za rezervne igrače.