Allegri osudio Zlatanov potez
0

VIDEO / "Ibrahimović ne smije biti tako tankih živaca"

Totalsport
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
Premda su dominirali posjedom lopte tokom utakmice protiv Barija u dvoboju 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva, kao i brojem upućenih udaraca prema suparničkom golu, igrači Milana odigrali su na svom San Siru tek 1-1 protiv slabašnog Barija.

Čak 72 posto posjeda lopte i 24 udarca (7 u okvir) prema Barijevim vratima donijeli su Milanu samo jedan bod, štaviše, izvukao ga je Antonio Cassano golom u 82. minuti. Utakmicu je obilježila i nervoza švedskog napadača "rossonera" Zlatana Ibrahimovića koji je u 74. minuti ogleda, zbog namjernog udaranja Marca Rossija, dobio direktni crveni karton.

"Znali smo da neće biti lako, a dodatno se zakompliciralo kada smo primili pogodak. Svoju jedini šansu nogometaši Barija dobro su iskoristili. Bili smo već mislima odsutni kod njihovog slobodnog udarca, takvo što nismo smjeli dopustiti. Stvorili smo pregršt prilika za gol, a drugo poluvrijeme odigrali izvrsno. Znam da su svi očekivali pobjedu, ali i dalje imamo pet bodova više u odnosu na pratnju, a to je vrlo važno", prokomentarisao je susret trener Milanove ekipe Massimiliano Allegri prije no što se okrenuo Ibrahimovićevoj nesportskoj reakciji.

"Nažalost, reagovao je. Bio je miran tokom sedmice i želio je pogodak. Dobro se kretao, ali to što mjesec dana nije postigao gol, ne daje mu za pravo tako gubiti živce".