Zlatan Ibrahimović
0

"Ako izgubimo naslov, sami smo krivi"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osam je kola ostalo do kraja sezone u talijanskom nogometnom prvenstvu. Milan je vodeći sa 62 boda, dva više od velikog gradskog rivala Intera s kojim će odmjeriti snage u sljedećem, 31. kolu koje je na rasporedu 2. aprila.

"Mislim da će utrka za naslov biti teška do samoga kraja. Osam je utakmica ostalo za odigrati. Budući da je Inter dobio svoju posljednju utakmicu (protiv Leccea 1-0), a mi smo izgubili (protiv Palerma 0-1), sada je zaista gusto. Ako na kraju ne osvojimo naslov bit ćemo sami krivi jer smo najbolja ekipa u Italiji", rekao je Ibrahimović, koji je sam golom iz jedanaesterca odlučio prvi međusobni ovosezonski susret protiv Intera (1-0), dok u nadolazećem neće imati pravo nastupa zbog suspenzije.

"Derbi je važan jer je to uvijek nešto više od obične utakmice. Igrao sam puno derbija i znam kako je to. Bilo bi za nas vrlo važno da pobijedimo".

Ibrahimović je ove sezone najbolji Milanov strijelac s 14 golova, ali u posljednjih sedam utakmica koje je odigrao zabio je tek jednom i to iz penala protiv Napolija. Posljednji gol iz igre zabio je još 29. januara na gostovanju kod Catanije u utakmici u kojoj je Milan slavio 2-0.

Upitan osjeća li se potrošeno, švedski napadač je rekao:

"Ne, ne. Osjećam se vrlo dobro. Moja je forma vrlo dobra".