Ide li na SP?
89

Ibrahimović nagovijestio odlazak u Rusiju: Nedostaje mi reprezentacija Švedske

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović će ovu sezonu željeti što prije zaboraviti, a u tome bi mu mogao pomoći odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Legendarni Zlatan se oprostio od švedske nogometne reprezentacije nakon Evopskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, ali je u razgovoru za Aftonbladet istakao kako razmišlja o povratku u nacionalnu selekciju.

Veći dio ove sezone Ibrahimović je povrijeđen, a u sedam utakmica u svim takmičenjima u dresu Manchester Uniteda je postigao samo jedan pogodak zbog čega su čelnici Crvenih đavola odlučili ne produžiti ugovor koji mu važi do kraja ove sezone, te će napustiti klub.

Ibrahimović se, logično, zaželio zelenih terena, te ozbiljno razmišlja o povratku u reprezentaciju Švedske koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta.

"Nedostaje mi reprezentacija Švedske. Teško mi je gledati saigrače u borbi na terenu i razmišljam o povratku. No, moram se prvo oporaviti od povrede koljena i doći u formu jer ne želim igrati nespreman, tako da ću odluku o odlasku u Rusiju donijeti kasnije", rekao je Ibrahimović.