Agent igrača
0

"Ibrahimović je tužan i razočaran"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Početak utakmice protiv Stuttgarta na klupi za rezerve nije najbolje sjeo Barceloninoj zvijezdi Zlatanu Ibrahimoviću, što je potvrdio i njegov agent Mino Raiola.

Trener evropskog prvaka Pep Guardiola u srijedu je uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka započeo bez švedskog napadača u udarnoj postavi. Ibrahimovića je u igru uveo tek u 66. minuti kad je utakmica već bila odlučena budući da su Katalonci vodili s 3-0 (na kraju su slavili s 4-0).

"Ibra se osjeća vrlo loše. Vrlo je tužan i razočaran", požalio se Raiola u razgovoru za El Mundo Deportivo.

"On želi igrati više, želi imati važniju ulogu u timu. Nije savršen, ali on je ratnik, borac i siguran sam da će brzo izaći iz ove situacije. Radi se o igraču sjajnog karaktera."

Raiola se požalio i da saradnja Ibrahimovića i saigrača nije obostrano dobra, tačnije da Šveđanin puno više radi za tim nego neki drugi.

"Ibra puno pomaže ekipi, osigurava asistencije, ali i zabija mnogo golova. No, vidim i druge igrače koji postižu pogotke, ali ne asistiraju i mislim da je vrijeme da Ibrahimović počne dobijati asistencije kako bi bio u mogućnosti zabijati još više", zaključio je Raiola.