Nogomet
41

Ibrahimović jasan pred Community Shield: Nisam došao gubiti vrijeme, igram da pobjeđujem

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović bi već sutra mogao podići trofej u dresu Manchester Uniteda pošto se njegov novi klub sastaje sa Leicester Cityjem u Community Shieldu.

Community Shield je engleska verzija nacionalnog Super kupa, takmičenja u kojem se sastaju aktuelni šampion lige i aktuelni osvajač nacionalnog kupa. Leicester je prošle sezone osvojio Premiership, dok se United okitio titulom FA Cupa. Meč protiv Leicestera bit će prilika da Ibrahimović u prvom zvaničnom nastupu za novi klub osvoji trofej, a isto čeka i Erica Baillyja, Henrikha Mkhitaryana i novog trenera Uniteda Josea Mourinha.

Ibrahimović je u dosadašnjoj karijeri igrajući za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i Paris Saint-Germain osvojio 30 trofeja.

"Vidjet ćemo kako će biti. Vjerujem da ćemo osvojiti prvi trofej u meču protiv Leicestera. Jedan meč, jedan trofej. Navikao sam na osvajanje trofeja. Nisam ovdje došao da traćim vrijeme. Ovo je prva šansa za trofej i to je prvi trofej koji ćemo donijeti kući. Za mene, svaki trofej je vrlo ozbiljan. Skupio sam ih 30 tokom karijere i želim ih skupiti sve. Neću osjećati satisfakciju sve dok ih ne osvojim sve. Zbog toga igram. Igram da pobijedim. Gdje god da dođem, igram da pobijedim. Nisam ovdje došao da gubim vrijeme. Došao sam da pobijedim. Vjerujem da je ista filozofija i kod kluba, posebno ovakvog kluba. Oni su stvoreni da pobjeđuju", kazao je samouvjereni Zlatan Ibrahimović koji će u oktobru proslaviti 35. rođendan.