Nogomet
1

Ibrahimović pred derbi sa Cityjem: Želimo biti šefovi grada

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U osmini finala English League Cupa na Old Traffordu po drugi put ove sezone snage će odmjeriti Manchester United i Manchester City. Napadač Crvenih đavola Zlatan Ibrahimović kazao je da njegov tim želi biti "šef grada".

United i City su se sastali u 4. kolu Premiershipa kada je na Old Traffordu rezultatom 2:1 slavio City, a gol za United postigao je upravo Ibrahimović. Iskusni napadač kroz svoju karijeru osjetio je čari El Clasica kada je u dresu Barcelone igrao protiv Real Madrida, milanskog derbija kada je nastupao za Inter te kasnije za Milan, osjetio je i Le Classique kada je u dresu PSG-a igrao protiv Marseillea... Stoga, izuzetno dobro poznaje težinu takvih mečeva.

"To je utakmica rivala između dva tima iz istog grada - jedan je plav, jedan je crven. Ti uvijek želiš biti šef grada, naravno. Imam veliko iskustvo u ovakvim mečevima. Igrao sam širom Evrope slične mečeve, to je vrsta utakmice gdje, rekao bih, vlada vrućina. Mnogo puta sam izlazio kao pobjednik i nadam se da je ovo novi trenutak kada ću izaći kao pobjednik", kazao je Ibrahimović.

Šveđanin je u posljednjih osam utakmica postigao samo jedan gol i to je onaj iz derbija protiv Manchester Cityja. Nada se da će popraviti učinak, a veliko razočarenje za njegov United desilo se protekle nedjelje kada je na Stamford Bridgeu poražen 4:0 od Chelseaja.

"Ne možemo se vratiti i promijeniti rezultat. Apsolutno ne, ali možemo napraviti razliku u narednim mečevima. Imamo šansu igrati protiv Cityja ponovo, kod kuće. Nismo radili dobro u posljednjem meču, jer smo izgubili, ali to možemo promijeniti u ovom meču i pobijediti te ići dalje u kupu. To želimo. Vjerujemo u sebe i vjerujemo u ono što radimo, to je glavna stvar. Oni imaju kvalitetne igrače, oni znaju šta rade i šta treba da rade, ali isto tako mi znamo šta trebamo raditi i šta radimo. Lijepo je igrati protiv dobrih igrača, jer takve utakmice izvlače maksimum iz vas", rekao je 35-godišnji Šveđanin.

Na pitanje da li je sreo nekog navijača Cityja u Manchesteru, šaljivo je odgovorio: "Sreo sam ih puno, ali su postali navijači Uniteda kad su mene upoznali".