Nogomet
7

Ibrahimović: Ja sam kao vino, što stariji to bolji!

Anadolija
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Nogometaš reprezentacije Švedske i Paris Saint-Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović na konferenciji za novinare, uoči današnje utakmice njegove selekcije protiv Turske, izjavio je da i dalje želi igrati  kao na početku karijere.

"Želim igrati protiv Turske ali osjećam bol u leđima, ali vidjet ćemo. Mislim da se nalazim na vrlo značajnom nivou u svojoj profesionalnoj karijeri. i danas se želim pokazati u najboljem svijetlu u utakmici sa Turskom", rekao je on.

Na pitanje novinara "da Zlatan danas ima 18 godina šta bi kazao za sebe?", popularni Ibra je u svom stilu kazao da bi sebi rekao kako je u karijeri moguće sve postići.

"Da danas imam 18 godina, prije svega bih bio sretan. A kao Zlatan Ibrahimović, rekao bih sam sebi da u karijeri sve mogu postići", kazao je.

Napomenuo je da je u Paris Sanit-Germainu vrlo sretan dodajući kako bi bio i zadovoljan ako dobije neku ponudu i iz Turske.

"Zadovoljan sam igrama koje pokazujem ove godine. Uvijek sebi kažem da trebam biti bolji nego prethodne sezone. Sretan sam kada obarama lične rekorde iz prethodnih sezona. A za nagradu Ballon d'Or, o tome drugi odlučuju. Što sam stariji kvaliteniji sam, baš kao staro vino", istakao je.

Utakmica između Turske i Švedske igra se večeras u Ankari sa početkom u 19.30 sati.