Nogomet
166

Ibrahimović i Spahić na naslovnici Pravilnika UEFA Lige prvaka

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Naslovnicu Pravilnika UEFA Lige prvaka krasi fotografija duela dvojice fudbalera vezanih za Bosnu i Hercegovinu, Dubrovčanina Emira Spahića, doskorašnjeg kapitena nacionalnog tima BiH i Zlatana Ibrahimovića, švedskog reprezentativca bh. korijena.

Fotografija je nastala u prošlosezonskoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj je PSG slavio sa 4:0 u Leverkusenu, a Ibrahimovićeva ekipa bila je bolja i u revanšu u Parizu, pobijedivši rezultatom 2:1. Popularni Zlatan bio je drugi strijelca evropske elite sa 10 postignutih golova u sezoni 2013/14, sedam manje od Cristiana Ronalda koji je postao najbolji golgeter svih vremena u jednoj od takmičarskih godina LP.

Pravilnik je izrađen za ciklus od 2012. do 2015. godine, a  Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) ovosezonski, sa Ibrahimovićem i Spahićem na naslovnici, prezentirala je prošle sedmice na žrijebu grupa za elitno takmičenje u Monacu.

Inače, Spahić će sa Bayerom u ovoj sezoni Lige prvaka igrati u grupi C, gdje će za protivnike imati portugalsku Benficu, ruski Zenit i Monaco. Ibrahimovićem PSG nastupit će u grupi F, u kojoj će snage odmjeriti sa Barcelonom (Španija), Ajaxom (Holandija) i APOEL-om (Kipar), piše Anadolu Agency.