Milan prihvatio ponudu
36

Ibrahimović i Silva prelaze u PSG

Klix.ba
Milan je odlučio prihvatiti ponudu Paris Saint Germaina za Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silvu, dva najbolja igrača Rossonera, pišu talijanski mediji.

Sinoć je u Italiji kao bomba odjeknula vijest da je Milan ipak popustio pred pritiskom bogatih Parižana i odlučio pustiti svoja dva najbolja igrača za iznos od 65 miliona dolara.

Menadžer Zlatana Ibrahimovića, Mino Raiola, jučer je imao četverosatni sastanak sa Adrianom Gallianijem, nakon kojeg je odletio za Švedsku kako bi uvjerio popularnog Šveđanina da prihvati ponudu PSG-a. Ibrahimović s Milanom ima ugovor do ljeta 2015. godine, dok je Silva tek produžio svoj ugovor do 2017.

Milan ovog ljeta gradi novi tim s obzirom na to da su završili na drugom mjestu u Seriji A. Već su potpisali Montoliva i Traorera, dok su klupski veterani Nesta, Van Bommel, Zambrotta, Inzaghi, Seedorf i Gattuso na izlazu sa San Sira.

Spekuliralo se da Milan želi dovesti našeg reprezentativca Edina Džeku. Bit će zanimljivo posmatrati kako će se situacija odvijati u narednom periodu.