Ibrahimović dobija statuu u Malmeu: Obično se kip sagradi kada umreš, a ja se još osjećam živim

Ibrahimović dobija statuu u Malmeu: Obično se kip sagradi kada umreš, a ja se još osjećam živim
272
E. B.
11.9.2019. u 21:40
70
komentara
272

dijeljenja
Ibrahimović dobija statuu u Malmeu: Obično se kip sagradi kada umreš, a ja se još osjećam živim Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović će za obilježavanje 20 godina profesionalne karijere dobiti veliku statuu u Malmeu.
Kip će biti otkriven idućeg mjeseca u Zlatanovom rodnom gradu, bit će visok 2,7 metara i težak 500 kilograma, a sagradio ga je Nogometni savez Švedske.

"Zaista sam sretan što je savez odlučio napraviti statuu u Malmeu, tu je sve počelo i tu se nalazi moje srce. Obično se kip sagradi kada umreš, a ja se još osjećam živim. No, sada znam i kada umrem ostat će nešto iza mene vječno", rekao je Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović je tokom 20-godišnje karijere postigao više od 400 pogodaka u klupskom nogometu, no u Švedskoj ima status nacionalnog heroja i svi ga smatraju najvećim nogometašem kojeg je ta zemlja imala.

"Ova statua predstavlja najvećeg švedskog i jednog od najvećih nogometaša svijeta u historiji", rekao je generalni sekretar NS Švedske Hakan Sjostrand.

Ibrahimović, koji trenutno nastupa u SAD-u za Los Angeles Galaxy, je u dresu Švedske u 116 utakmica postigao 62 pogotka.
Prijavi grešku


Komentari (70)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...