Nogomet
9

Ibiševiću i Hajroviću pala cijena, Džeko i Pjanić koštaju po 27 miliona eura

Piše: D. B.
Vedad Ibišević i Edin Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedad Ibišević i Edin Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prema najnovijim podacima Transfermarkta, tržišna cijena bh. reprezentativaca Vedada Ibiševića i Izeta Hajrovića pala je za po milion eura u posljednja četiri mjeseca.

Vedad Ibišević je u julu ove godine na tržištu nogometaša vrijedio osam miliona eura, a sada vrijedi sedam miliona eura. Blijede partije Stuttgarta koji je 15. u Bundesligi, loš start reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, ne tako dobra forma i povrede su Ibiševiću "oborile" cijenu za milion eura.

Izet Hajrović je na tržištu nogometaša u julu vrijedio 4,5 miliona eura, a sada vrijedi 3,5 miliona eura. Hajrović nije standardan član prve postave Zmajeva, rijetko dobija priliku, imao je problema u Galatasarayju, a njegov trenutni klub Werder Bremen je na posljednjem mjestu na tabeli njemačke Bundeslige. Iako je Werder u teškoj poziciji, trener ekipe Viktor Skrypnyk ne daje Hajroviću veću minutažu. Kao posljedica toga je Izetova cijena pala za milion eura.

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Manchester Cityja Edin Džeko te bh. reprezentativac i nogometaš Rome Miralem Pjanić vrijede po 27 miliona eura. Obojica imaju veoma važne uloge u svojim klubovima, a to se posebno odnosi na popularnog Mireta u ekipi Vučice.

Nakon Džeke i Pjanića najskuplji reprezentativac BiH je golman Stoke Cityja Asmir Begović, koji vrijedi 12 miliona eura. Isto toliko vrijedi i nogometaš rimskog Lazija Senad Lulić.

Baš kao i Ibišević, sedam miliona eura vrijedi i defanzivac Schalkea Sead Kolašinac.

Nogometaš Evertona Muhamed Bešić vrijedi pet miliona eura.

Najmanju tržišnu vrijednost u reprezentaciji BiH ima rezervni golman Ratko Dujković, a ona iznosi 275.000 eura.

Ukupna vrijednost Zmajeva iznosi 128,25 miliona eura.