Nogomet
45

Ibišević: Želja za pogocima u meni nikad ne jenjava

Totalsport
Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Svojim bundesligaškim pogocima, a postigao ih je ukupno osam, Vedad Ibišević je proljetos uveo nogometaše Stuttgarta u Evropsku ligu. Novim se pogocima raduje i u pripremama za novu sezonu.

"Postizanje golova je nešto što rado činim, nešto što mi oduvijek predstavlja veliko zadovoljstvo. Koliko god da golova postižete, svaki idući put opet dolazi dobar osjećaj. Naravno da je ljepše kad postižete golove na utakmicama, no pogađati mreže jako je dobar osjećaj i na treninzima", izjavio je 28-godišnji bh. reprezentativac u intervjuu danom njemačkom dnevniku Bildu.

Objasnio je, međutim, da se ne želi zamarati prognozama koliko će golova u idućoj sezoni postići.

"Bitno je ne stvarati pritisak. Zato nikad prije početka sezone ne planiram broj pogodaka. Želim da mi postizanje golova bude prirodna, normalna stvar. Moram se također koncentrisati i na druge detalje u nogometu, nisu golovi sve što je bitno. Napadač mora puno raditi za dobru priliku. Kada s boka dobije dobar centaršut, njegova reakcija mora biti automatska."

Svojim je prelaskom iz Hoffenheima, koji je napustio prošle zime, vrlo zadovoljan.

"Ovdje, u Stuttgartu, puno golova i namještam. Lakše mi je to jer uz sebe imam saigrače koji se sjajno ofanzivno kreću, poput Harnika, Okazakija, Hajnala i Cacaua."