Nakon oproštaja
611

Ibišević za Klix.ba: Golovi iz Brazila i Kaunasa su nezaboravni, žalim za neuspješnim baražima

Piše: N. Kustura
Vedad Ibišević: Nakon Estonije sam poredao svoja osjećanja (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Vedad Ibišević: Nakon Estonije sam poredao svoja osjećanja (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bh. nogometaš Vedad Ibišević danas je na posebnom obraćanju medijima u Sarajevu saopćio da se oprašta od nastupa za reprezentaciju BiH.

Tridesettrogodišnji napadač berlinske Herthe, tokom više od decenije nastupa za nacionalni tim, ukupno je odigrao 74 mečeva i postigao 28 golova, a nakon oproštaja za naš portal istakao je da su mu osjećanja pomiješana.

"Moralo je do tog momenta doći prije ili kasnije. Posebno nakon utakmice u Estoniji gdje sam poredao svoja osjećanja. Mislim da je sada pravi moment i donio sam definitivnu odluku", počeo je razgovor Ibišević za portal Klix.ba.

S reprezentacijom BiH ostvario je mnogo uspjeha, ali je i ostao žal za nastupima na još nekim velikim takmičenjima.

"Žalim što nismo otišli na još jedno veliko takmičenje. Što se tiče mog učinka, moram istaći da nikad nisam došao u reprezentaciju da brojim nastupe i golove. Uvijek sam pokušavao dati maksimum i tu sam bio za ekipu. Ponavljam, žao mi je što nismo otišli na još jedno veliko takmičenje, jer smo tri puta imali priliku, ali smo ispadali u baražu", istakao je popularni Vedator, kojeg u posljednje vrijeme dovode u vezu s prelaskom u minhenski Bayern.

"U pitanju su samo medijske spekulacije. U Herthi sam sretan i zadovoljan. Imam još godinu i po dana ugovora. Želja mi da preostali dio moje karijere igram na visokom nivou, kao i do sada", kazao je Ibišević.

Reprezentaciji BiH nakon neuspjeha u minulim kvalifikacijama očekuje borba za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Želim mnogo sreću novom selektoru. Imamo dosta mladih i perspektivnih igrača, mada je teško prognozirati šta će od svega na kraju biti. Nadam se da će reprezentacija doživjeti još dosta lijepih i historijskih momenata", optimista je sada već bivši napadač Zmajeva.

Vedad Ibišević: Želim mnogo sreće novom selektoru (Foto: Red Bull)
Vedad Ibišević: Želim mnogo sreće novom selektoru (Foto: Red Bull)

Historijski gol protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu je najbitniji za Ibiševića, ali je spomenuo još jedan.

"Svi golovi u reprezentaciji su mi dragi. Izdvojio bih i gol u Kaunasu, koji je i značio odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Prije tog meča imali smo veliki strah od baraža, gdje se ranijih godina nismo proslavili. Zbog toga je taj gol ostao kao jedan od najdražih u mojoj karijeri", poručio je Ibišević.

U reprezentaciji BiH je sarađivao s mnogim selektorima.

"Sa svima sam pokušao imati profesionalan odnos. Nikada nisam želio da im otežavam rad. Pokušavao sam davati svoj maksimum. Nisam imao ni s jednim selektorom poseban odnos, ali ni loš pa ne želim nikog da izdvojim", rekao je Ibišević za kraj razgovora.