Bundesliga
365

Ibišević strijelac u rušenju Bayerna na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Herthe pobijedili su na Olimpijskom stadionu u okviru šestog kola Bundeslige ekipu Bayerna rezultatom 2:0.

Ekipa iz Berlina je tako nastavila s promjenjivim rezultatima u posljednje vrijeme nakon poraza od Werdera uprošlom kolu, dok su Bavarci u drugoj vezanoj utakmica kiksali budući da su samo remizirali u prošlom kolu kod kuće protiv Augsburga.

Na početku utakmice vidjeli smo dobre prilike s obje strane. Prvo je u šansi bio Boateng, a potom je Neuer sjajnom odbranom zaustavio udarac Kaloua.

Sredinom prvog poluvremena sudija Fritz je dosudio penal za domaće nakon starta Boatenga. Siguran s bijele tačke bio je bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević za vodstvo Herthe.

Mogao je pred kraj prvog poluvremena izjednačiti Robben, ali je bio neprecizan, dok je kazna za taj promašaj uslijedila nekoliko minuta kasnije kada je Duda udvostručio prednost Herthe.

Bayern je očekivano u nastavku krenuo na sve ili ništa, ali su domaći odoljeli svim napadima. Prilike su promašili Alcantara, Gnabry i Wagner, a posebno se istakao domaći golman.

Ibišević je danas postigao svoj već peti gol u svim takmičenjima ove sezone, a igrao je do 53. minute kada je umjesto njega ušao Selke.

Bayern je uprkos porazu ostao na liderskoj poziciji, a Hertha je skočila na drugo mjesto. Obje ekipe imaju po 13 bodova.

Tabela: