Uoči utakmice u St. Gallenu
0

Ibišević pohvalio Neymara kojem je hladno u St. Gallenu

Sarajevo-x.com
Neymar i Dani Alves na treningu
Neymar i Dani Alves na treningu
Brazilski mediji su u potpunosti okrenuti večerašnjoj utakmici njihove reprezentacije protiv izabranika Safeta Sušića. Napadač Vedad Ibišević je pohvalio Neymara koji ima problema sa niskom temperaturom.

Osim što ćemo se suočiti sa izvrsnom evropskom reprezentacijom naši igrači će se boriti i sa niskom temepraturom na AFG Areni u St. Gallenu koja će biti oko nule, pišu brazilski meidji. Tokom jučerašnjeg treninga, reprezentativci Brazila su koristili toplu odjeću, kape i majice dugih rukava.

"U Japanu na Svjetskom klupskom prvenstvu sam igrao na veoma niskim temperaturama. Ali, ovdje je veoma hladno, mnogo hladnije nego tamo", kazao je Neymar.

Safet Sušić je u velikim problemima. Na raspolaganju neće imati svoja dva ponajbolja igrača, Senada Lulića iz Lazija i Miralema Pjanića iz Rome. Selektor bh. reprezentacije još uvijek nije izabrao zamjene za ove igrače.

Vedad Ibišević, napadač Stuttgarta, je izdvojio Neymara kao najveću prijetnju golu Asmira Begovića, golmana Stoke Cityja.

"Neymar je veliki igrač. Nikad ga nisam vidio kako igra uživo, ali sam gledao mnoge snimke na internetu", rekao je Ibišević koji će, najvjerovatnije, biti u tandemu sa Džekom u napadu bh. reprezentacije u susretu sa Brazilom.