Pred utakmicu sa Brazilom
0

Navijači i igrači bh. reprezentacije se počeli okupljati u St. Gallenu

Sarajevo-x.com/Fena
Foto: Sarajevo-x.com/Arhiv
Foto: Sarajevo-x.com/Arhiv
Pred utakmicu reprezentacija BiH i Brazila koja će se u utorak odigrati u St. Gallenu, navijači naše reprezentacije, ali i grači počeli su se okupljati u, odnosno ispred hotela "Einstein".

U ovom hotelu će naša reprezentacija boraviti naredna tri dana, a navijači se već danas okupljaju kako bi poželjeli dobrodošlicu igračima i selektoru Safetu Sušiću.

Tokom popodneva i večeri Safetu Sušiću se u bazi fudbalske reprezentacije BiH u St. Gallenu javilo dvanaest igrača i to: Pandža, Papac, Jahić, Rahimić, Ibričić, Misimović, Salihović, Maletić, Zahirović, Alispahić, Ibišević i Džeko.

Igračima koji su danas imali nastupe za svoje klubove omogućeno da se selektoru Safetu Sušiću jave u ponedjeljak do 15 sati.

Jedini treninig uoči susreta s Brazilcima Sušićevi izabranici u kompletnom sastavu će obaviti u ponedjeljak u 18 sati.

Ono što je najvažnije za selektora je da nema novih povrijeđenih igrača. Od ranije je poznato da selektor neće moći da računa na Mensura Mujdžu, koji je doputovao u St. Gallen.

Selektor Sušić uoči puta u Švicarsku istakao je da protiv ekipe kakav je Brazil niko ne može obećati pobjedu ili neriješen ishod.

"Igračima ne treba veća motivacija od činjenice da igraju s Brazilom. Nama je prvi cilj da ostavimo dobar utisak, te da u odnosu na jednu takvu reprezentaciju vidimo koliko vrijedimo", kazao je Sušić.

Na stadionu AFG Arena, kapaciteta 19.000 mjesta, u utorak se očekuje prisustvo između 10.000 i 15.000 bh. navijača koji će u utorak biti velika podrška našem timu u prvom od tri dogovorena prijateljska susreta u ovoj godini.

Naša reprezentacija na stadionu "AFG Arena" u utorak igra prijateljsku utakmicu sa nacionalnim timom Brazila.