Meč s Gibraltarom
97

Ibišević: Osjećam odgovornost kao najstariji igrač u ekipi, a veliki je plus što imamo mlade igrače

Piše: E. M.
Vedad Ibišević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Vedad Ibišević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bh. reprezentativac Vedad Ibišević zajedno s ostatkom ekipe boravi u Zenici gdje se priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara koja će biti odigrana u subotu na stadionu Bilino Polje u Zenici. U izjavi novinarima Ibišević je kazao da kao najstariji igrač u ekipi na okupljanju u Zenici osjeća dozu odgovornosti.

Ibišević je kazao kako je atmosfera na okupljanju odlična te da ga raduje što je u timu dosta mladih igrača koji se trebaju prilagoditi igračima koji duže igraju za A selekciju.

"Ovaj posao je drugačije počeo, imamo dosta mladih igrača, ali veoma brzo, kao i uvijek, atmosferu smo digli na viši nivo i super se osjećamo. Sigurno je da nam fali nekoliko igrača i da ova utakmica može biti opasna bez obzira na to koliko protivnik ima ili nema kvaliteta. Mi moramo biti maksimalno ozbiljni i odgovorno odigrati svih 90 minuta", izjavio je Ibišević.

Dodao je kako od Gibraltara očekuju igru kojom će pokušati poremetiti njihove ofanzivne planove igre na terenu.

"Oni će pokušati pokvariti naše planove i sigurno je da će što duže igrati defanzivno. Naš cilj je da što prije damo gol i otvorimo utakmicu onako kako mi želimo. Ne smijemo biti nervozni, stvarati sebi dodatni pritisak. Tri boda su nam bitna i što uvjerljivija pobjeda. Svakako, utakmicu moramo odigrati i sa što manje kartona jer znamo kakva nam utakmica dolazi poslije Gibraltara", dodao je Ibišević.

Naš reprezentativac smatra da je veliki plus što je selektor Mehmed Baždarević na okupljanje pozvao dosta mladih igrača koji će imati priliku da se dokažu u utakmici.

Vedad Ibišević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Vedad Ibišević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Svi jedva čekaju da dobiju šansu i nije bitno ko će igrati, ako će svi dati svoj maksimum. Ja kao najstariji igrač u ekipi trebam preuzeti odgovornost i stojim iza toga. Ne osjećam pritisak zbog toga, mada ga uvijek ima, bez obzira na to o kojoj utakmici je riječ. Ja sam ovdje i dat ću svoj maksimum sa svim igračima", dodaje Ibišević.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine u subotu u Zenici bit će neophodna što veća podrška s tribina, iako se radi o slabijem protivniku, a Ibišević je za kraj izjavio da su svi oni navikli na dobru atmosferu, bez obzira na to s kim igrali te da nove reprezentativce očekuje ono najbolje.

"Reprezentacija je nešto posebno i to zahtijeva poseban odnos. Na ovim okupljanjima smo se tek upoznali, a mladi reprezentativci će se u to sami uvjeriti", zaključio je Ibišević.