Nogomet
0

Ibišević: Imamo samo jedan cilj - osvajanje tri boda protiv Izraela

FENA
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv/klix.ba)
Vedad Ibišević (Foto: Arhiv/klix.ba)
Iza Vedada Ibiševića je naporna i ne tako uspješna sezona. Ipak, na reprezentativno okupljanje je stigao raspoložen i pun optimizma. Osvrćući se na proteklu sezonu u Stuttgartu, Ibišević priznaje da ne može biti zadovoljan.

"Bila je to loša sezona što se tiče mene posebno, ali i kluba. Ne mogu biti zadovoljan ni statusom u klubu, spasili smo se od ispadanja što je jako bitno, ali generalno to je bila loša sezona za sve u klubu", kazao je Ibišević za zvaničnu internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

Ostanak u Stuttgartu uslovljen je važećim ugovorom ali bh. reprezentativac smatra da je sve moguće.

"Još dvije godine imam ugovor, ali nikad se ne zna. Kao što sam rekao, nisam zadovoljan statusom u klubu, međutim dolazi nam novi trener pa ćemo vidjeti", kazao je bh. reprezentativac.

Kada je u pitanju meč s Izraelom, Ibišević navodi da je jedan cilj - pobjeda i osvajanje tri boda.

"Dolazim sa slabom sezonom iza sebe, neko dolazi sa pozitivnim stvarima i dobrom sezonom i ta iskustva i raspoloženja mi donosimo sa sobom na pripreme. Ali, kad dođemo na pripreme sve to ostavljamo iza sebe i mislimo samo na jedan cilj a to je kako osvojiti tri boda. Nije bitno ko će igrati, znamo da neće biti jednostavno i da svi treba da uložimo maksimalni napor da pobijedimo, to je jedini cilj", navodi Ibišević.

Poslije utakmice u Zenici planira odmor s porodicom.

"Nisam do sada bio u Antaliji, ali važno je da imamo sve na jednom mjestu i da se odmorim jer pripreme u klubu počinju narednog mjeseca", kazao je Vedad Ibišević.