Andreas Sadlo potvrdio
0

Ibišević i dalje zainteresovan za Blackburn

Totalsport
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Agent bosansko-hercegovačkog nogometaša Vedada Ibiševića potvrdio je da je njegov klijent i dalje otvoren prema ideji prelaska u redove Blackburn Roversa.

Engleski je klub u završnici ljetnog prijelaznog roka označio 27-godišnjeg napadača Hoffenheima svojom glavnom metom, već je bila dogovorena i visina odštete Nijemcima, ali transfer je na kraju propao.

Glavni je razlog bila zabrinutost Roversa Ibiševićevim stanjem budući da je reprezentativac BiH trenutno izvan pogona zbog povrede bedrenog mišića. Prije nekoliko je, pak, sezona teško povrijedio koljeno, tako da su se Englezi htjeli uvjeriti u njegovo zdravstveno stanje. No, Ibišević nije uspio na vrijeme ishoditi vizu za Veliku Britaniju, a iako je Blackburn namjeravao poslati svoje liječnike u Njemačku, na kraju je ipak odustao od posla.

Menadžer Roversa Steve Kean dao je nedavno naslutiti kako njegov interes za Ibiševića nije nestao, a u srijedu je i igračev agent Andreas Sadlo potvrdio da kod njegova klijenta i dalje postoji želja za dolaskom na Ewood Park u januaru.

"Mnogo se toga može dogoditi u šest mjeseci, ali Blackburn nam je zanimljiv. Provjerili smo klub, infrastrukturu i objekte, i radi se o zanimljivoj opciji. Postojala je mogućnost prelaska i ljetos, vodili smo pregovore, ali možda trenutak nije bio pravi", prenosi Sadlovu izjavu Lancashire Telegraph.