Odluka u naredna 24 sata
0

Hoće li Ibišević preseliti na Ostrvo?

Sarajevo-x.com
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Britanski mediji u ponedjeljak dijametralno različito pišu o transferu nogometnog reprezentativca BiH, Vedada Ibiševića, u Blackburn.

List Mirror piše da je transfer otpao zbog straha čelnika Blackburna od stanja Ibiševićevog koljena. Ibišević, navodi list, nije mogao doći na ljekarski pregled u Blackburn jer nije uspio pribaviti vizu. Iako su Englezi svoju ljekarsku ekipu namjeravali poslati u Hoffenheim na testiranje fizičkog stanja 27-godišnjeg napadača, pogotovo njegovog prije nekoliko sezona teško povrijeđenog koljena, na kraju su odustali i od puta i od posla.

Menadžer Steve Kean je odabrao Ibiševića jer se uklapao u klupski budžet. Za njega bi Blackburn platio 3,5 miliona funti, a ukupno bi transfer bio vrijedan šest miliona. Mirror navodi da će sad Kean do srijede u ponoć, kada završava prijelazni rok, pokušati dovesti drugog napadača. Kandidati su Ajaxov Marokanac Mounir El Hamdaoui i Evertonov Jermaine Beckford.

No, zvanično, nije sve izgubljeno u slučaju Ibiševićevog transfera u Blackburn. Naime, suprotno Mirrorovim navodima, list Guardian piše kako se očekuje da naš reprezentativac potpiše za Blackburn u naredna 24 sata. Nije dugo ostalo da vidimo ko je u pravu.