Nogomet
52

Iako je heroj pobjede nad Sevillom, Pedro sinoć nije slavio osvajanje Superkupa

Klix.ba
Barcelona je u sinoćnjoj fantastičnoj utakmici evropskog Superkupa nakon produžetaka savladala Sevillu rezultatom 5:4, a heroj pobjede Katalonaca bio je Pedro. No, ovom nogometašu nije bilo do pretjeranog slavlja.

Pedro je u igru ušao u 93. minuti, odnosno na početku prvog produžetka, a pobjednički gol je postigao u 115. minuti. Zahvaljujući tom golu je Barcelona pobijedila Sevillu rezultatom 5:4 i osvojila svoj peti evropski Superkup, a ujedno i prvi ovosezonski trofej.

No, iako je znatno doprinio uspjehu svog tima, Pedro nije bio raspoložen. Saigrači su mu čestitali na terenu nakon utakmice, a Pedro je uzvratio s nekoliko osmijeha. Dok su igrači podizali pehar, Pedro je gotovo nezainteresovano stajao sa strane i aplaudirao.

Razlog za takvo raspoloženje je njegovo nezadovoljstvo minutažom u Barceloni, kao i mogući prelazak u Manchester United.

Nakon sinoćnje utakmice se obratio medijima i rekao da nikad nije poželio da napusti Barcelonu.

"Moj odgovor je ne, ali je to komplikovano zbog mnogo drugih stvari, ne radi se o novcu, nego o kontinuitetu igranja, o minutaži. Ja sam ambiciozan igrač. Otišao ili ostao Barca će uvijek biti moj tim. Ne znam da li sam odigrao posljednju utakmicu za Barcelonu. Nisu mi se svidjeli komentari klupskog sekretara Roberta Fernandeza o tome da sam tražio transfer. Razmijenili smo nekoliko riječi i on ne zna šta sam sve prošao u klubu. Nije fer da tako govori o meni. Nisam rekao ono što Robert tvrdi, barem ne onako kako je on to rekao. Ja znam ko sam i uvijek ću biti dio Barce. Miran sam, sretan i davat ću sve od sebe ako ostanem", izjavio je Pedro.

Komentarisao je i interes koji je Manchester United pokazao za njega.

"Postoje izazovi sa svih strana. Danas sam ovdje i sretan sam. Ako odem, otići ću uzdignute glave jer sam uvijek davao sve od sebe. Ovi navijači i klub su nevjerovatni", kazao je Pedro.

Ipak, svima je jasno da je Pedro veoma blizu odlaska u Manchester United. S Barcelonom je ostvario mnogo uspjeha, osvojio je tri Lige prvaka, pet titula prvaka Španije, tri Kupa kralja, tri španska Superkupa, tri evropska Superkupa, dva Klupska svjetska prvenstva, Svjetsko i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Španije, kao i Kup konfederacija.