Nogomet
0

I Rusi ubuduće igraju od jeseni do proljeća

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ruska nogometna Premierliga ubuduće će se igrati od jeseni do proljeća, kao što je to slučaj u svim najboljim evropskim ligama.

Odluku o promjeni kalendara natjecanja donio je u ponedjeljak Izvršni odbor Ruskog nogometnog saveza (RFU).

"Većinom glasova donijeli smo odluku da promijenimo format Premierlige u model jesen-proljeće", potvrdio je predsjednik RFU-a Sergej Fursjenko.

Dodao je kako će sljedeće rusko prvenstvo biti prijelazno i završit će u proljeće 2012. godine. Takmičenje u ruskoj Premierligi trenutno traje od proljeća do jeseni, odnosno počinje i završava u istoj kalendarskoj godini.

"Ova će nam promjena omogućiti da prvaka države dobivamo istovremeno kad i većina evropskih zemalja", kazao je Fursjenko.

Ipak, Ruska organizacija nogometaša nije posebno oduševljena skorašnjom promjenom, a u svom je priopćenju, između ostalog, navela:

"Ozbiljno smo zabrinuti. Uzbunjujuće je što se RFU povukao iz javne i profesionalne rasprave o ovim iznimno važnim promjenama."

Organizacija je navela i kako je anketa, provedena u devet od 16 prvoligaša, pokazala kako je 73 posto igrača protiv novog formata takmičenja.