Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
VAR je najbolja stvar koja se mogla desiti u fudbalu, donekle se to moglo i očekivati da će se vremenom uvesti. Posebna činjenica koja je bila zabrinjavajuća su lige koje nisu htjele odma uvesti VAR, što očigledno izaziva sumnju u iste. A jeste li primjetili da otkad je VAR uveden ima više golova. Do prije VAR-a u Italiji 3+ je bilo nezamislivo. Sada je druga priča. Dosta je više da adioničarska mafija sve odnese...
jos da za sve isto vrijedi...kao npr djubrentusu protiv intera
VAR jr nakon sveg dobro dosao, ali misljenja sam da bi trebo biti jedan sudija koji samo gleda usporene snimke i da odmah javi glavom sudiji neku odluku, a ne da ovaj glavni ide i glesa jer to oduzima doata vremena i prekida se utakmica i draz fudbala.
Pa jesi ti vidio kako to radi? Ima jarane soba sa 10 monitora i tim od 3 sudije. I oni jave čak kada sudija i ne odreaguje. I on samo ode da se uvijeri (procedure radi). Ali jednostavno treba malo vremena da se uhoda, ništa više.
Pa zasto ne digitalizovati i ne olaksati nesto sto se realno moze uraditi
Kladionicama i mafiji ne ide u prilog uvodjenjem VAR-a! Onako, sudije su mogle proci nekaznjeno ako su svirali ili ne penal! Ovako! Nema opravdanja!
U njemackoj dobro radi, dalo se primjetit kad bayern igra.
Objasnjenje?
@sanjo87 par puta je bio penal za bayern, pa je sudija isao da provjeri snimke to dode kao ova V.A.R
Kakva glupa Francuska Liga, sranje od lige...
Po meni, revolucionarni stvar za fudbalsku igru. Sa licem i nalicjem. Objektivno, fudbal ovim gubi u domenu konzervativnog - jer, uvodjenjem VAR-a umpire navijacka draz razglabanja da li je, recimo, prekrsaj bio na ivici ili unutar 16 metara. S druge strane, imajuci u vidu finansijsku stranu igre i tezinu sudijske odluke, gdje (ne-) svirani penal moze znaciti selidbu u nizi rang takmicenja sa egzistencijalnI'm posljedicama po klub i ljude u njemu, imajuci to u vidu: apsolutna podrska.
@BH_Faraon...Ehhh, ova autokorekcija. Mislio sam reci: uvodjenjem VAR-a **umire **
Prekida se ritam igre, više minusa nego plusa u svemu. Kad god svaba ne fercera..