Rafa Benitez
0

"I dalje možemo do naslova"

Totalsport
Rafael Benítez
Rafael Benítez
Menadžer Liverpoolovih nogometaša Rafa Benitez i nakon najnovijeg poražavajućeg rezultata, remija 2-2 na Anfieldu protiv Birminghama u 12. kolu Premier lige, ustraje da njegova momčad nije ispala iz utrke za naslov.

Tako su “redsi” u posljednjih devet odigranih utakmica pobijedili tek jednom (u svim natjecanjima), što je već u ovoj početnoj fazi sezone ekipu bacilo na konopce. U Premier ligi se Benitezova momčad nalazi na sedmom mjestu s 11 bodova zaostatka za vodećim Chelseajem, dok joj u Ligi prvaka prijeti ispadanje, tj. neplasman u nokaut-fazu takmičenja.

  • Ne želim govoriti o poziciji na tabeli. U sličnoj smo poziciji već posljednje tri ili četiri sedmice i možemo sebi dopustiti samo razmišljanje od utakmice do utakmice. Mislim da najbolje igramo kada smo pod pritiskom, što smo i pokazali prije dvije sedmice pobjedom protiv Manchester Uniteda (2-0). I protiv Birminghama smo trebali pobijediti, igrali smo dobro i pokazali karakter. Imali smo puno prilika, veći posjed lopte, a na kraju možemo raspravaljati o penalu, da li je bio ili ne (pad Ngoga u 70. minuti nakon čega je Gerrard izjednačio iz jedanaesterca, op.a.) ali zaslužili smo osvojiti sva tri boda – rekao je Benitez čija je momčad u utakmici s Birminghamom dodatno uzdrmana.

Naime, povrijedili su se Albert Riera, Yossi Benayoun i Daniel Agger, dok Fernando Torres nije ni nastupio zbog ranijeg problema s preponama.

  • Riera i Benayoun imaju problema s preponama, dok Aggera bole leđa. Problem je što neki igrači igraju previše utakmica u nizu, pa se povrijedite.

Na kraju je Benitez donio i zaključak.

  • Naslov nije izgubljen. Nakon reprezentativne pauzee oporavit će se Gerrard i Aquilani, kao i još neki igrači. Daleko je kraj prvenstva.