Leonardo Araujo
0

"Hvala Milanu na 13 prekrasnih godina"

Totalsport
Leonardo Araujo (Foto: AP)
Leonardo Araujo (Foto: AP)
U emotivnom se obraćanju novinarima nakon subotnjeg dvoboja i domaće pobjede (3-0) nad Juventusom trener nogometaša Milana Leonardo Araujo pozdravio s navijačima.

"Stvari se u životu čovjeka jednostavno događaju. Dolazimo u situacije kad moramo donositi odluke", rekao je brazilski trener nastavivši:

"Nema ključnog razloga zbog kojeg sam došao do ove odluke. Svima u Milanu moram se zahvaliti za 13 sjajnih sezona koje sam ovdje proveo."

"Nikad nisam pomišljao da ću postati trener, stoga je prošla sezona za mene bila veliko iskustvo. Unatoč činjenici da sam uživao, ne znam što budućnost nosi. Moj je osnovni cilj ostati sretan i ne juriti nigdje prije no što dobro promislim", rekao je 41-godišnji Leonardo, kojem su navijači pružili bezrezervnu podršku na posljednjoj utakmici sezone verbalno pritom, kao i porukama na transparentima, kritizirajući predsjednika Silvija Berlusconija, koji je Leonarda potjerao iz kluba.

"Poštujem navijače zbog stava koji su izrazili meni u korist, ali siguran sam da će Milan pronaći zadovoljavajuće trenersko riješenje koje će unaprijediti igru ekipe. Moja historija u ovom klubu traje 13 godina, no Milan je na vrhu 110 godina i siguran sam da će u tom stilu znati nastaviti."

Sreću je svom treneru poželio i najbolji Milanov nogometaš Ronaldinho, očito svjestan da ga je baš sunarodnjak vratio u nogometni život.

"Bilo je prekrasno raditi s njim. Leonardo je moj prijatelj i želim mu da bude sretan ma gdje bio", rekao je Ronaldinho izrazivši potom lojalnost novom treneru:

"Ne znam ko će preuzeti ekipu. Sada ćemo svi otići kući na odmor te čekati poziv novog trenera za dolazak na pripreme."