Leonardo
0

"Dogovorili smo sporazumni raskid ugovora"

Totalsport
Leonardo (Foto: AP)
Leonardo (Foto: AP)
Već sedmicama talijanski mediji pišu da će utakmica subotnja Milana i Juventusa biti posljednja za Leonarda na klupi "rossonera". Potvrda tih nagađanja stigla je u petak.

Milan će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, ali sigurno ne pod vodstvom trenera koji ih je tu i doveo. Tokom službene press konferencije kluba Leonardo je to i potvrdio riječima:

"Sasvim je jasno da smo došli do kraja naše saradnje. Na sastanku održanom danas ujutro dogovorili smo sporazumni raskid ugovora."

Aktuelno stanje tabele kazuje da Milan, koji je posljednji naslov u Seriji A osvojio 2004. godine, drži treće mjesto s 12 bodova zaostatka za Interom pred posljednje kolo takmičenja.

Zategnuti odnosi između klupske uprave i Leonardo već su neko vrijeme takvi, o čemu je znao istupima u javnost progovoriti prvi čovjek kluba Silvio Berlusconi, koji je, uostalom i najavljivao rastanak s brazilskim stručnjakom.

"Leonardo odlazi. Radimo na angažmanu novog trenera. Ko će on biti? Razgovaramo s nekoliko ljudi. Leonardo je bio previše tvrdoglav, a ekipa je igrala loše ove sezone", Berlusconijeva je izjava koja datira s kraja aprila, a koja je službenu potvrdu dobila u petak.

Koliko će dugo Leonardo čekati na novi angažman, tek će se vidjeti. Svjetski ga mediji već duže vrijeme povezuju s preuzimanjem brazilske nogometne reprezentacije po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici (11. juna - 11. jula). Aktuelni selektor Dunga tada će, neovisno o rezultatu, odstupiti. Hoće li to biti u korist Leonarda, ubrzo će se saznati.