Nogomet
0

Husić potvrdio ostavku, Slobodom upravlja Odbor za hitnost

FENA
Azmir Husić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Azmir Husić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Slobodi i dalje traje konfuzija izazvana odlaskom trenera Husrefa Musemića, te najavljenom ostavkom predsjednika Upravnog odbora Azmira Husića koja je jutros potvrđena.

Iako je jučer rečeno da će jutros biti održan sastanak čelnika kluba s igračima i trenerima, to se nije dogodilo.

"Niko nam ništa nije javio. Ostalo je da će se igračima danas u 16.30 sati, kada je planiran trening, obratiti neko iz klupskog rukovodstva. Vjerujte, ni mi ništa ne znamo niti nam iko išta javlja. Situacija nikako nije dobra zbog potpune neizvjesnosti koja vlada među igračima", izjavio je za Fenu Amir Spahić, član stručnog štaba Slobode.

Predsjednik Husić ponavlja da je podnio neopozivu pismenu ostavku i da su neispunjena obećanja Gradske uprave Tuzla o pomoći Slobodi glavni razlog njegovog odlaska.

U klupskoj administraciji Feni je rečeno da niko nije vidio pismenu ostavku predsjednika Husića, ali da se vjeruje da je uručio predsjedniku Skupštine Kureviću.

Oglasilo se i Udruženje građana "Prijatelji Slobode" sa zahtjevom da se problemi u klubu riješe na način da ekipa nastavi što normalnije funkcionirati i da se posljedice ne odraze na njene rezultate.

Fena nezvanično doznaje da su se jutros sastali Husić i Kurević, te da je sastanku prisustvovao i dopredsjednik Slobode Amer Karabegović. Husić je ostao pri odluci o ostavci, a upravljanje klubom, kako smo jučer najavili, preuzeo je petočlani Odbor za hitnost na čelu sa Kurevićem.