Nogomet
52

Hurtić: Volio bih da su ovdje još tri-četiri igrača koja su napustila FK Sarajevo

Piše: O. T.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba (Foto: E. H./Klix.ba)
Almir Hurtić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U 22. kolu BHT Premijer lige Sarajevo na Koševu dočekuje Slaviju. To će biti prvi meč u drugom mandatu privremenog šefa stučnog štaba Sarajeva Almira Hurtića.

Hurtić je u prvom dijelu sezone boravio na klupi Sarajeva nakon što je smijenjen Dženan Uščuplić i prije nego je stigao Miodrag Ješić. U tom periodu Hurtić je upisao dvije pobjede u ligi i pobjedu u Kupu BiH protiv Zrinjskog u gostima nakon penala. Hurtić je, prije svega, poželio sreću kadetskoj reprezentaciji BiH koja je na pragu plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Zaželio bih sreću kadetskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ponosni smo na sve njih, a pogotovo smo ponosni što u toj selekciji igra pet igrača iz naše akademije i oni čine okosnicu tima. Uz to, od tri postignuta gola reprezentacije, dva gola su postigli igrači iz akademije FK Sarajevo. Želim im sreću sutra protiv Rusije i nadam se da će se plasirati na Euro", kazao je Hurtić.

Potom se osvrnuo na stanje i atmosferu u ekipi pred meč protiv Slavije u kojem Hurtić ne može računati na povrijeđene Adnana Kovačevića, Denija Simeunovića i Almira Bekića.

"Danas sam odradio treći trening sa ekipom. Atmosfera je sve bolja s obzirom na sva dešavanja oko kluba. Broj igrača koji su bili tokom mog prvog boravka otprilike je isti kao i danas. Nedostaju možda tri-četiri igrača kojih se ja ne bih riješio. Smatram da bi nam oni danas mnogo pomogli. Nećemo potcijeniti Slaviju. Bitno je da igramo onako kako se dogovorimo", smatra Hurtić.

Na pitanje koliko će ostati u klubu Hurtić je odgovorio da je uvijek spreman pomoći Sarajevu neovisno o kojoj funkciji je riječ.

"Tu sam dok FK Sarajevo želi moju pomoć neovisno da li kao šef stručnog štaba ili neka druga pozicija", kazao je Hurtić, te dodao da ni titula nije otpisana: "Moje mišljenje je da imamo dosta bodova u igri. Zašto ne razmišljati i o titulu? Istina je da će biti teško izboriti se za nju."