Nogomet
13

Hurtić oprezan uoči susreta s Mladosti, Harba poručio da bodovi ostaju na Koševu

Piše: D. B.
Haris Harba i Almir Hurtić (Foto: Klix.ba)
Haris Harba i Almir Hurtić (Foto: Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 28. kola Premijer lige BiH u kojoj Bordo ekipa na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje Mladost iz Doboja kod Kaknja. Medijima su se obratili šef stručnog štaba Almir Hurtić i nogometaš Haris Harba.

Na Koševu su veoma oprezni uoči duela s Mladosti.

"Nakon remija s Veležom, naše šanse za plasman u Evropu su bolje, a poklopili su nam se i neki rezultati. Ipak, to ne znači da ne trebamo pobjeđivati do kraja sezone, čeka nas borba. Slijedi utakmica protiv Mladosti, ekipe sastavljene od mladin nogometaša s premijerligaškim iskustvom. Imaju trenera koji ih dobro vodi, znaju igrati na rezultat i nema razloga da protiv nas ne odigraju dobru utakmicu", izjavio je Hurtić.

Problema s povredom ima Džemal Berberović, a zbog suspenzija neće biti stopera Tomislava Barbarića i napadača Amera Bekića.

Haris Harba (Foto: fksarajevo.ba)
Haris Harba (Foto: fksarajevo.ba)

Nakon Hurtića se novinarima obratio i nogometaš Haris Harba.

"Neće to biti laka utakmica, Mladost je osigurala opstanak i dolazi rasterećena. Mi smo spremni i motivisani, želimo osvojiti bodove za Evropu. Dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Sarajevu", rekao je Harba.

Utakmica Sarajevo - Mladost Doboj Kakanj se igra u srijedu s početkom u 17:00 sati.